Ποιοι είμαστε
 
 
Το Κέντρο Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΚΕΠ™)
είναι μια δραστηριότητα της ISON Psychometrica, της Νο1 εταιρείας εφαρμοσμένης Ψυχολογίας στην Ελλάδα.

H ISON είναι μέλος του Διεθνούς Συνδέσμου για τον Εκπαιδευτικό και Επαγγελματικό Προσανατολισμό (AIOSP) και εκπροσωπεί στην Ελλάδα τον Παγκόσμιο Σύνδεσμο Φορέων Σταδιοδρομίας (CFI). 

Συνεργάζεται από το 1995 και φέρνει κατ' αποκλειστικότητα στην Ελλάδα τις μεθοδολογίες του διάσημου Ινστιτούτου για την Ανάλυση της Προσωπικότητας και των Ικανοτήτων (IPAT) και στη συνέχεια της PAR, της WPS, της GiuntiOS, καθώς και των Πανεπιστημίων της Μιννεσότα και του Χάρβαρντ.

Το ΚΕΠ  παρουσίασε το 1993 το πρώτο ολοκληρωμένο επιστημονικό πρόγραμμα Επαγγελματικού Προσανατολισμού στην Ελλάδα. Από τότε, διαρκώς αναπτύσσει και προσαρμόζει τις υπηρεσίες του, σύμφωνα με τα νέα δεδομένα της επιστήμης, της τεχνολογίας και του εργασιακού και κοινωνικού περιβάλλοντος.

Παρέχουμε υπηρεσίες εξατομικευμένου Επαγγελματικού Προσανατολισμού στην Ελλάδα και την Κύπρο, σε ιδιώτες και ένα πλήθος φορέων, που περιλαμβάνουν:

1.       Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Δήμος Βόλου, Δήμος Βριλησσίων, Δήμος Μελισσίων, Νομαρχία Άρτας κτλ)

2.       Πανεπιστήμια, ΤΕΙ και ΙΕΚ

3.       Εργαζομένους που βρίσκονται σε διαδικασία ανατοποθέτησης

4.       Σχολεία (Γερμανική Σχολή Αθηνών,  Εκπαιδευτήρια Ζηρίδη, Εκπαιδευτήρια Κωστέας-Γείτονας, Εκπαιδευτήρια Πλάτων, Διαπολιτισμικό Λύκειο Βαρυμπόμπης κτλ)

5.       Φροντιστήρια (Πουκαμισάς, Άνοδος, Δομή-Δίκτυο, Θεσμός, Νόηση, Προπύλαια, Λαζαρίδου, Αρχέτυπο, Πυρσός, Συνεκπαίδευση, κτλ)

6.       Καθώς και στα παιδιά εργαζομένων δημόσιων και ιδιωτικών Οργανισμών (Τράπεζα Ελλάδος, Εθνικό Τυπογραφείο, ΒΡ Unilever, Vodafone, κτλ)

Επιπλέον, διοργανώνουμε Εκπαιδευτικά Σεμινάρια και Eργαστήρια με αντικείμενο τον Επαγγελματικό Προσανατολισμό και τη Συμβουλευτική Σταδιοδρομίας, στα οποία κάθε χρόνο συμμετέχουν και εξειδικεύονται πάνω από 100 απόφοιτοι ΑΕΙ.

 
Άλλες πρωτοποριακές δραστηριότητες του (ΚΕΠ™)
 • Το 1996 εγκαινίασε τη χρήση ψυχομετρικών εργαλείων για Συμβουλευτική Σταδιοδρομίας, σε όλα τα προγράμματα συνεχιζόμενης κατάρτισης που υλοποιούσε το Υπουργείο Παιδείας σε όλη την Ελλάδα.

 • Το 1997 επελέγη ως έλληνας εταίρος της OIPartners, της μεγαλύτερης κοινοπραξίας Συμβούλων Σταδιοδρομίας στον κόσμο.

 • Το 1998 συγκάλεσε στην Ελλάδα το ευρωπαϊκό συνέδριο των φορέων Συμβούλων Σταδιοδρομίας, όπου λάνσαρε για πρώτη φορά στη χώρα μας τις Υπηρεσίες Επαγγελματικής Μετάβασης (Outplacement) παρουσία του προέδρου της ΓΣΕΕ, του τότε προέδρου του ΕΒΕΑ και του τότε Υφυπουργού Εργασίας.

 • Το 1999 συνέγραψε για το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο τον πρώτο Οδηγό Επαγγελμάτων με 400 επαγγελματικές μονογραφίες.

 • Το 2000 συνέθεσε τις πρώτες μονογραφίες επαγγελμάτων για τον ΟΑΕΔ. Επιλέγεται από την Right Management Consultants για να υλοποιεί τα έργα της στην Ελλάδα.

 • Το 2001 ανέλαβε την εθνική αξιολόγηση του Ευρωπαϊκού προγράμματος Leonardo da Vinci για τη σύνδεση κατάρτισης-απασχόλησης 1996-2000.

 • Το 2002 ανέλαβε το πρόγραμμα PHOENIX Εκπαίδευσης Διαπολιτισμικών Συμβούλων με εκπαιδευτές από την Ιταλία και την Ολλανδία.

 • Το 2003 παρείχε εξατομικευμένες υπηρεσίες σε όλους τους μαθητές των πολυπολιτισμικών σχολείων της Αθήνας.

 • Το 2004 αξιολογεί τη δραστηριότητα του Γραφείου Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου Πειραιά & εγκαινιάζει συνεργασία με τα Γραφεία Διασύνδεσης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και των ΤΕΙ Αθήνας, Θεσσαλονίκης και Φλώρινας.

 • Το 2005 ολοκληρώνει τη συγγραφή των πρώτων μονογραφιών επαγγελμάτων για το Εθνικό Κέντρο Επαγγελματικού Προσανατολισμού.

 • Την περίοδο 2006-2008 στελέχη του συμμετέχουν στην εκπόνηση των μελετών που πραγματοποιήθηκαν από το Ινστιτούτο Επαγγελματικού Προσανατολισμού και Σταδιοδρομίας για τη χάραξη της Εθνικής πολιτικής για τον Επαγγελματικό Προσανατολισμό.

 • Το 2009 επεκτείνει τις δραστηριότητές του εκτός Ελλάδος (Κύπρος, Λουξεμβούργο)

 • To 2010 συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Improve για την πιστοποίηση της εκπαίδευσης Συμβούλων Επαγγελματικού Προσανατολισμού

 

Διαβάστε Γνώμες γονέων και παιδιών